En Pepo, la mascota de la biblioteca

pepo-rodo

Fa un temps es va celebrar un concurs per escollir la mascota de la biblioteca. Molts dibuixos es van presentar segurs que aconseguirien guanyar. Però hi havia un petit llibre, molt eixerit, a qui li agradava molt llegir. Sempre portava un gran somriure i a la mà un petit llibre, perquè era un gran lector. Pepo era el seu nom.

Quan va arribar el gran dia, en el qual s’havia d’escollir quin seria el dibuix guanyador, tots els dibuixos no paraven de xiuxiuejar. –Seré jo, seré jo!-,proclamava una fada. –No veieu quin vestit més bonic que porto?-. –T’equivoques -,va dir el monstre, –jo crido més l’atenció amb els meus ullals. M’escolliran a mi!-.En Pepo no deia res, perquè sabia que era molt difícil guanyar. Hi havia dibuixos molt ben fets i ell només era un dibuix petitó… Però dintre d’ell duia moltes paraules i volia ensenyar-les als nens, perquè aquestes paraules formaven contes plens de màgia.

Els mestres van començar a buscar entre tots els dibuixos, però cap els acabava d’agradar. El drac no els inspirava, la fada no els acabava de fer, perquè tot i que eren molt bonics, buscaven alguna cosa més especial, que omplís la biblioteca de màgia i amor per la lectura. Quan ja estaven desanimats van veure al Pepo. Ell estava molt emocionat, per fi l’havien trobat! Els demostraria de que era capaç!. – Ep, escolliu-me a mi!- pensava– Sóc un llibre màgic! Dintre de mi trobareu mil històries, d’amor, aventures, fantasia o poesia. Escolliu-me a mi!-. Els mestres se’l miraven i un d’ells va dir- Quin llibre més bonic! No sembla un llibre ensopit, ple de lletres feixugues i avorrides –. –Tens raó– va contestar un altre mestre – i que millor que un llibre per promocionar la biblioteca!-. I així va ser com el Pepo va guanyar el concurs i va convertir-se en la nostra mascota.

Si voleu veure al Pepo a la biblioteca heu de buscar a la paret, perquè penjat dins un quadre vermell vigila la biblioteca. Ell somriu feliç quan veu als nens llegir. I a la nit s’ho passa d’allò més bé amb el seu amic Pep, el follet de la biblioteca.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s